ua en ru

В Києві не вистачає лікарів та прибиральників, і є дефіцит вакансій для бухгалтерів, економістів

В Києві є дефіцит вакансій для бухгалтерів, економістів, а не вистачає лікарів і прибиральників. Про це сьогодні на розширеній апаратній нараді КМДА повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин, передає кореспондент РБК-Україна.

"За аналізом попиту і пропозиції на ринку праці відчувається дефіцит вакансій для бухгалтерів, економістів, інженерів, менеджерів, адміністраторів. Разом з тим не вистачає лікарів, медичних сестер, продавців, кухарів, малярів, двірників прибиральників", - розповів Сухомлин.

За його словами, зокрема не вистачає вакансій для керівників.

"Попит перевищує пропозицію для робітників в сфері обслуговування і торгівлі, кваліфікованих робітників з інструментами, робітників з обслуговування устаткування машин, осіб з найпростішими професіями. Навпаки не вистачає вакансій для керівників, професіоналів, технічних службовців, тобто серед наших безробітних переважають люди, які займали високі посади, отримували високий рівень заробітної плати і висувають відповідні умови до рівня заробітної плати, які їм пропонують", - розповів він.

Він також додав, що з початку 2013 р. столичні роботодавці надали столичній службі зайнятості інформацію про 37 тис. вакансій.

"Розмір заробітної плати вакансій коливається в межах від мінімальної 1,147 тис. грн до 11 тис. грн. В середньому заробітна плата по вакансіях складає 2,8 тис. грн", - додав він.

Сухомлин зазначив, що середня зарплата у Києві становить 5,2 тис. грн, а допомога по безробіттю - 2,5 тис. грн.

"Середня заробітна плата за минулий місяць в столиці складала 5,2 тис. грн, а середній розмір допомоги по безробіттю складає 2,5 тис. грн, а максимальний розмір такої допомоги - 4,588 тис. грн... Законодавством України надана можливість бути зареєстрованими як безробітні і отримувати соціальні послуги у будь якому центрі зайнятості, незалежно від реєстрації місця проживання чи перебування. У зв'язку з цим до столиці зосереджений потік трудових мігрантів з інших регіонів України - це переважно мешканці Київської, Черкаської, Чернігівської, Житомирської, Дніпропетровської, Сумської областей", - розповів Сухомлин.