ua en ru

В Києві не вистачає близько 700 сімейних лікарів, - Попов

В Києві не вистачає близько 700 сімейних лікарів. Про це сьогодні повідомив голова КМДА Олександр Попов на розширеному засіданні колегії, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас сьогодні третина населення мають сімейного лікаря, це означає, що дві третини ще не забезпечені цим кадровим потенціалом, тому питання на дві третини збільшити кількість лікарів сімейної практики...", - зазначив Попов.

За його словами загалом Києві необхідно близько 700 сімейних лікарів.

"В нас в планах, якщо це про реальність казати, то як мінімум ще п'ять років треба таку кількість набирати", - додав Попов.

Він зазначив, що сьогодні сімейним лікарям найперше потрібна практика.

"Проблемність втому, що одночасно це не може відбутись, що сімейний лікар - це людина, яка повинна отримати практику таку... щоб він справжнім був, то повинна бути якась практична діяльність. Сьогодні умови для неї в Києві є і я думаю, що популярність сімейного лікаря з кожним роком буде все більше і більше, бо це буде престижна професія і все більше молодих людей будуть поступати саме за цим фахом", - розповів Попов.

Він також зазначив, що реформа вже поширена на все місто і кошти для підвищеної зарплати порівняно зі звичайними лікарями в міста.

Читайте також: В Україні буде збільшено держзамовлення на сімейних лікарів вже цього року, - Акімова