ua en ru

У Києві розпочались тристоронні переговори щодо питання про ціну на газ, - Міненерго

Переговори з питання про ціну на газ почалися.

Переговори з питання про ціну на газ почалися. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

За попередньою інформацією, після завершення переговорів, глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв і глава "Газпрому" Олексій Міллер дадуть спільну прес-конференцію.

На початку зустрічі міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що влітку період Україна повністю забезпечена газом за рахунок власного видобутку, навіть у випадку якщо Росія перекриє поставки палива.

"Наша позиція в переговорах - це 268 доларів. Коли ця ціна буде узгоджена, ми готові погасити заборгованість. Є інший компроміс, який ми готові розглядати - це 326 доларів за тис. кубометрів", - зазначив Продан позицію української сторони на переговорах.

Звернемо увагу, що у зустрічі також беруть участь глава ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер.

Нагадаємо, сьогодні в Києві в готелі Hilton проходять тристоронні переговори щодо газу з участю представників України, Росії та Єврокомісії. Офіційний початок було заплановано 14 червня на 20:00.