ua en ru

У Києві розпочалася зустріч В.Януковича з президентом Єврокомісії Ж.М.Баррозу у форматі "віч-на-віч"

Президент України Віктор Янукович проводить зустріч із президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу у форматі «віч-на-віч», повідомляє прес-служба глави держави. В.Янукович висловив вдячність Президенту Єврокомісії за рішення здійснити візит в Україну і взяти участь у заходах високого рівня з вшанування трагічних подій на Чорнобильській АЕС.

Він відзначив, що міжнародна конференція, присвячена Чорнобильській катастрофі, набула особливої актуальності у ці дні у зв'язку з трагічними подіями на японській АЕС "Фукусіма-1". "Ваша особиста участь у цій конференції буде мати величезне значення", - наголосив глава держави.

В.Янукович також висловив упевненість, що під час візиту президента Єврокомісії будуть обговорені важливі питання відносин України з Європейським Союзом, зокрема щодо укладення Угоди про асоціацію України з ЄС. "Ми стоїмо за крок до підписання Угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі", - підкреслив Президент.

У свою чергу Жозе Мануель Баррозу подякував Президентові України за запрошення відвідати Україну. "Мені було надзвичайно приємно на Ваше запрошення прибути до Києва і скористатися цієї нагодою, щоб не лише обговорити питання двосторонньої співпраці, але також взяти участь у надзвичайно важливому заході, присвяченому чорнобильським питанням", - сказав він.
"На мою думку, нам необхідно у масштабах всього світу докладати усіх зусиль для того, щоб вирішувати питання ядерної безпеки. І у цьому контексті ті заходи, які відбуватимуться в Києві, матимуть велике значення", - переконаний Президент Єврокомісії.

"Я також з нетерпінням чекаю на можливість провести заплановані зустрічі, щоб обговорити нашу конструктивну співпрацю, а також обговорити можливості поглиблення наших двосторонніх відносин", - зазначив Жозе Мануель Баррозу.

Нагадаємо, завтра, 19 квітня, Ж.М.Баррозу відкриє в Києві саміт, присвячений 25-річчю чорнобильської катастрофи.