ua en ru

У Києві на розвиток транспортної інфраструктури в 2013 р. передбачено 949 млн грн

У Києві на розвиток транспортної інфраструктури в 2013 р. згідно з програмою соціально-економічного розвитку Києва передбачено 949 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренко, по 300 млн грн буде спрямовано на будівництво транспортної розв'язки на Поштовій площі та станції "Теремки", 150 млн грн - на будівництво Подільського мостового переходу, 56,6 млн грн - на реконструкцію вул. Васильківської.

"Ми вже маємо низку розпочатих об'єктів, які необхідно завершити, щоб зменшити затори на дорогах. Зокрема, до Дня Києва планується відкрити транспорту розв'язку на Поштовій площі. Разом із завершенням реконструкції площі передбачається облаштувати пішохідну зону на вул. Сагайдачного, демонтувати трамвайні колії на Контрактовій площі та вул. Братській. Асигнування також виділені на продовження робіт із будівництва Подільського мостового переходу, реконструкції проспекту Петра Григоренка, будівництво розв'язки на правобережних підходах до Південного мосту зі з'їздами з вул. Саперно-Слобідської на Столичне шосе, під'їзної дороги до аеропорту "Жуляни". Також у поточному році планується відкрити станцію метро "Теремки", передбачені кошти й на початок проектування метро на житловий масив Виноградар та станції "Львівська брама", - зазначив Руслан Крамаренко.

Читайте також: Програма реконструкції доріг у Києві строком на 5 років обійдеться у 13,2 млрд грн, - "Київавтодор" (фото)

Крім того, він повідомив, що 25 млн грн закладено на реконструкцію ескалаторних комплексів у метрополітені, що підвищить надійність їхньої роботи та сприятиме енергозбереженню.

Загальний обсяг асигнувань із міського бюджету на об'єкти програми складає 1,51 млрд грн.

Читайте також: Мільярд доларів туди, мільярд доларів сюди: як рахують кошторис на ремонт київських доріг