ua en ru

На Грушевського від зупинки серця помер співробітник ВВ, - Захарченко

У Києві на вул. Грушевського сьогодні, 30 січня 2014 р., близько 5:00 від зупинки серця помер співробітник внутрішніх військ МВС України.

У Києві на вул. Грушевського сьогодні, 30 січня 2014 р., близько 5:00 від зупинки серця помер співробітник внутрішніх військ МВС України. Про це йдеться у зверненні в.о. міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка (на фото), передає прес-служба міністерства.

"Сьогодні о п'ятій ранку помер капітан внутрішніх військ МВС України Дмитро Донець. У 30-ти річного, до того здорового, правоохоронця зупинилося серце. Це наслідки тієї щоденної напруги у протистоянні на Грушевського, де Дмитро ніс службу з охорони громадського порядку", - заявив в.о. міністра.

У зв'язку з цим Захарченко закликав припинити протистояння на Грушевського.

"Я звертаюся до тих, хто ціною людського життя рветься до влади. Схаменіться! З обох боків барикад знаходяться громадяни однієї держави!", - заявив він.

Зазначимо, що Президент України Віктор Янукович вже висловив співчуття у зв'язку зі смертю офіцера внутрішніх військ.

Раніше прес-служба Внутрішніх військ заявила, що її загальні втрати за весь період протистояння склали не менше 300 постраждалих бійців.

Так, на вул. Банковій тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримав 61 боєць ВВ, а в результаті боїв на вул. Грушевського 81 боєць госпіталізований з опіками, переломами, струсами головного мозку і отруєнням токсичними речовинами (мітингувальники відбирали у бійців протигази). Крім того, станом на 29 січня 153 бійця ВВ, які несли службу в Києві, госпіталізовано з простудними захворюваннями.

В цілому, за даними МВС, з листопада 2013 р. постраждали більше 600 співробітників міліції.

Крім того, 24 січня в Голосіївському районі Києва невідомими був застрелений співробітник міліції.