ua en ru

В Києві міліція вчора затримала 47 футбольних уболiвальникiв "Динамо" (Загреб)

В Києві міліція затримала вчора 47 футбольних уболiвальникiв "Динамо" (Загреб), повідомляє прес-служба МВС України.

Зазначається, що 27 вересня 2012 р. до ГУМВС України в м. Києві надiйшов лист від футбольного клубу "Динамо" (Київ), в якому зазначалось, що футбольний клуб "Динамо" (Загреб), враховуючи постiйнi випадки хулiганських проявiв їх уболiвальникiв на мiжнародних матчах, не буде органiзовувати плановий виїзд уболiвальникiв. Крім того, вони просили представникiв ФК "Динамо" (Київ) не продавати квитки на футбольний матч громадянам Хорватії та повiдомити про це представникiв ОВС України.

Робочий апарат Укрбюро Iнтерполу пiдтвердив зазначену iнформацiю та повiдомив про можливе прибуття на матч до сотні вболiвальникiв команди "Динамо" (Загреб, Хорватiя), зокрема представникiв фан-групи Bad Вluе Boys. У той же час полiцiя Хорватії додатково повiдомила про очiкуване прибуття до 70 проблемних уболiвальникiв хорватської команди, та попрохала не пускати їx на перегляд згаданого матчу і не продавати їм квитки. Крім того, хорватські полiцейськi проiнформували присутніх про агресивну поведiнку уболiвальникiв ФК "Динамо" (Загреб) як у вiдношеннi вболiвальникiв команди-суперницi та стюардiв, так i у вiдношеннi працiвникiв полiцiї.

3 жовтня бiля станцiї метрополiтену "Кловська" (перетин вулиць Мечникова та Первомайського) наряди Дарницького районного управлiння виявили близько 50 уболiвальників "Динамо" (Загреб), якi за своїми зовнiшнiми ознаками спiвпадали з характеристикою проблемних уболiвальникiв, наданою Укрбюро Iнтерполу.

Працiвники мiлiцiї почали з ними профiлактичнi бесiди, спрямованi на попередження правопорушень. До вказаного мiсця було направлено додатковi наряди полку міліції особливого призначення "Беркут" та УДСО при ГУМВС України в м. Києві, якi перебували в резерві.

"У цей же час тротуаром протилежної сторони вул. Мечникова у напрямку вулицi Басейної рухалися близько 30 вболiвальникiв "Динамо" (Київ), якi почали вигукувати гасла вбiк присутнiх бiля станції метро "Кловська» вболiвальникiв "Динам" (Загреб). Останні, iгноруючи зауваження працiвникiв міліції, також почали вигукувати власні гасла, причому - образливого змiсту, та намагалися спровокувати бiйку з пересiчними громадянами. Вказану сутичку було одразу припинено працівниками Дарницького районного управлiння", - повідомляють в ГУ МВС в Києві.

По прибуттю на мiсце події нарядiв полку "Беркут" та УДСО при ГУМВС України в м. Києві вболiвальники ФК "Динамо" (Загреб) перейшли до продуктового магазину, розташованого на вул. Мечникова, 10/2, заблокували вхiд та не пускали працiвникiв мiлiцiї до приміщення.

Ужитими заходами працiвниками міліції доставили до Печерського районного управлiння ГУМВС України в м. Києві 47 громадян Хорватії. За участю перекладача та представникiв поліції Хорватії доставлених уболiвальникiв було опитано та в подальшому супроводжено за межi Києва, де передано нарядам ГУМВС України в Київській областi.

Читайте також: Динамо К - Динамо З: Кияни перемогли гостей з Хорватії (фото)