ua en ru

В Києві ліквідований конвертаційний центр, який організували двоє співробітників податкової міліції столиці

СБ України із задіянням спецпідрозділу "Альфа" у Києві провели спеціальну операцію, у ході якої припинено протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, до складу якого входило два співробітники податкової міліції, котрі організували незаконну фінансову схему ухилення від сплати податків та виведення коштів з легального обороту з подальшим незаконним переведенням їх у готівку, повідомляє прес-служба СБУ.

Фінансовими послугами конвертаційного центру користувалися столичні підприємства, у тому числі й державної форми власності.

Співробітники СБУ здійснили низку обшуків, зокрема за місцем роботи організаторів конвертаційного центру, у ході яких вилучено печатки 14 підприємств з ознаками фіктивності, фінансово-господарські документи цих фірм і кошти на загальну суму понад 490 тис. грн, з них - 350 тис. грн були виявлені у власному автомобілі одного з організаторів протиправних оборудок.

Причетного до вказаного злочину капітана податкової міліції затримано безпосередньо під час передачі ним коштів одному з клієнтів конвертаційного центру.

За матеріалами СБУ прокуратурою м.Києва стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за ч.3 ст.27, ч.2 ст.205, ч.3 ст.364 КК України.