ua en ru

У Києві до квітня 2014 р. кількість кіосків скоротиться в 2 рази - до 6-7 тис., - Попов

У Києві до квітня 2014 р. кількість кіосків скоротиться в 2 рази - до 6-7 тис. Про це сьогодні під час прямої телефонної лінії в "Комсомольській правді в Україні" повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У квітні у нас буде закінчена розробка схеми організації торгівлі в МАФах, яку ми винесемо на обговорення Київради. Вона передбачає наявність кіосків в кількості 6-7 тис., замість того, що зараз, за різними даними, у нас 10-15 тис. Буде запропоновано певний архітектурний вигляд і місце, де цей кіоск нікому не заважає, не перебуває на інженерних мережах або на зелених зонах", - сказав Попов.

Голова КМДА також повідомив, що за останні 3 місяці в Києві було демонтовано близько 700 кіосків.

"Ми за останні 3 місяці демонтували близько 700 кіосків, з них 140 нових, які хотіли встановити. Процес демонтажу у нас відбувається постійно, є комісія, яка розглядає план дій з їх видалення", - сказав Попов.

Також він додав, що зараз у Києві через корупційні схеми під судовим наглядом перебуває понад 500 кіосків.

"У нас зараз під судовим наглядом понад 500 кіосків, які ми не можемо демонтувати, тому що ми приїжджаємо демонтувати, а нам виносять рішення суду. І ми змушені відступати і з допомогою прокуратури відстоювати своє рішення. Звичайно ж, система корумпована", - додав Попов.

Зазначимо, КМДА видала кіоскам 5 тис. 723 дозволи на діяльність в 2012-2013 рр.