ua en ru

У Києві через бійку в ресторані постраждав співробітник СБУ, слідство намагається посадити невинного, - адвокат

У Києві через бійку в ресторані постраждав співробітник СБУ, слідство намагається посадити невинного, - адвокат
У київському ресторані "Корона клуб", який знаходиться на вулиці Рогнідинській у Печерському районі Києва, 9 листопада в бійці постраждав співробітник Служби безпеки України, а наслідок зараз намагається посадити невинного.

У київському ресторані "Корона клуб", який знаходиться на вулиці Рогнідинській у Печерському районі Києва, 9 листопада в бійці постраждав співробітник Служби безпеки України, а наслідок зараз намагається посадити невинного. Про це РБК-Україна повідомив адвокат підозрюваного Микола Голодняк.

За його словами, ввечері 9 листопада у ресторані сталася бійка між двома групами людей. В результаті був травмований співробітник СБУ, який, як зазначає адвокат, перебував у стані алкогольного сп'яніння і сам же спровокував бійку.

За підозрою у нанесенні каліцтв останньому міліція затримала жителя Києва. Проти нього відкрито кримінальну виробництво за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

"Вчора моєму підзахисному було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Такий запобіжний захід є абсолютно неадекватною... Практика Європейського суду з прав людини говорить про те, що в даному випадку, за необґрунтованого підозрою, а підозра не обґрунтоване, тому що воно грунтується тільки на свідченнях потерпілих, немає жодних підстав для утримання під вартою", - розповів адвокат.

"Причиною арешту, на мою думку, стало те, що один з трьох потерпілих є співробітником Служби безпеки України, центрального апарату. А другий потерпілий, за нашою попередньою інформацією, співвласником закладу, де і стався інцидент", - додав Голодняк.

За словами адвоката, слідство обгрунтувало арешт неправдивою інформацією, що нібито підозрюваний зник з місця події.

"Після бійки на місце події приїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці опитали двох людей, з ким був мій підзахисний. При цьому опитуванні був присутній і мій підзахисний. Але у нього навіть пояснень ніхто не взяв. Іншими словами, його тоді ніхто і не підозрював у скоєнні злочину", - зазначає Голодняк.

"Виходячи з версією слідства, мій підзахисний розкидав весь нічний клуб, один проти шести осіб. Також він нібито зміг нейтралізувати охорону клубу... Що важливо, один з тих, з ким був мій підзахисний, є працівником прокуратури, а другий, за нашою інформацією, що має відношення до правоохоронних органів. Так виходить, мій підзахисний став вдалим "цапом-відбувайлом", - додає адвокат.

За його словами, 12 листопада захист подасть апеляцію на рішення Печерського районного суду, який 11 листопада обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 22 червня 2013 р. у Києві на Інтернаціональній площі сталася дорожньо-транспортна пригода за участю співробітників Служби безпеки України. На місці загинула 21-річна Тетяна Шашенко, пізніше, в неділю в лікарні помер Сергій Матковський. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Пізніше суд заарештував співробітника СБУ, який влаштував ДТП.