ua en ru

В Києві Держсанепіднагляд припинив експлуатацію 14 об’єктів, що займаються виготовленням курей-гриль

В Києві санітарно-епідеміологічна станція припинила експлуатацію 14 об'єктів, що займаються виготовленням і реалізацією курей-гриль, повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.
На виконання доручення прокуратури столиці Київською міською санітарно-епідеміологічною станцією перевірено усіх зареєстрованих суб'єктів господарювання, які займаються виготовленням і реалізацією курей-гриль та виробництвом по виготовленню напівфабрикатів із птиці на території столиці.
Дана перевірка проводилася у зв'язку із захворюваннями людей на гостру кишкову інфекцію внаслідок вживанням курей-гриль, що були придбані у магазині ТОВ "Велика кишеня" в Оболонському районі Києва.
За інформацією СЕС м. Києва у столиці функціонує 145 підприємств торгівлі, де проводиться виготовлення і реалізація курей-гриль та 4 цехи по переробці птиці, які виготовляють напівфабрикати з курей-гриль.
При обстеженні 145 об'єктів на 65-ти із них виявлено порушення чинного санітарного законодавства.
Однак, за даними СЕС м. Києва ситуація, що склалася із даного питання є контрольованою по місту. Виготовлення курей-гриль проводиться у відповідності до нормативно-технічної документації.
Найбільш типовими виявилися такі порушення: невідповідність готової продукції вимогам нормативної документації, зберігання продукції з вичерпним терміном зберігання, недотримання санітарно-гігієнічного режиму на об'єктах тощо.
За результатами перевірок фахівцями держсанепіднагляду міста до порушників застосовані заходи адміністративного впливу: накладено 69 штрафів, припинено експлуатація 14 об'єктів, припинено виготовлення та реалізацію продукції на 9 об'єктах, застосовано фінансові санкції та знято з реалізації забраковану продукцію.

Нагадаємо, 38 людей були госпіталізовані з симптомами гострого харчового отруєння. Серед них - 5-ро дітей. Їм зробили аналізи на сальмонельоз та стафілокок. Повідомлялося, що ймовірною причиною отруєння стали кури-гриль. Всі постраждалі говорили, що купували їх в супермаркеті "Велика Кишеня" на вулиці Героїв Дніпра. Продукцію вилучили з продажу і відправили на експертизу.