ua en ru

В Києві до кінця червня з'являться 20 км нових велодоріжок та запуститься перша черга парковок для велосипедів

В Києві до кінця червня з'являться 20 км нових велодоріжок та запуститься перша черга парковок для велосипедів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Важливим проектом є розвиток велосипедних доріжок на території міста і найближчим часом, протягом місяця, ми уже отримаємо такі маршрути, це стосується, перш за все, Лівого берега, Дарниці. У зв'язку з реконструкцією деяких вулиць, а це: проспект Бажана, Дніпровська набережна, Здолбунівська, проспект Григоренка ... проект "Велостарт" може бути завершеним до кінця червня, це приблизно 20 км велодоріжок і ми будемо прагнути, щоб у нас найближчим часом з'явився такий маршрут", - сказав Попов.

Він зазначив, що в цьому році розпочнеться реалізація проекту "Велостарт" і на правому березі.

"Є плани переходу і на правий берег, особливо, що пов'язано з розвитком теми туристичної, благоустрою тих територій, де може така програма бути реалізована. Початок цього може бути в цьому році, а завершення в наступному", - зазначив Попов.

Також радник голови КМДА Дмитро Сергієнко зауважив, що в червні в Києві буде встановлена перша черга велосипедних парковок.

"Парковки будуть встановлюватись біля площ, музеїв, муніципальних установ. Це дозволить подорожувати на велосипеді містом та залишати їх... Перша черга таких парковок вже буде встановлена в червні" - сказав Сергієнко.