ua en ru

У Києвi до кiнця року не підвищутимуться тарифи на ЖКП, - О.Попов

Тарифи на житлово-комунальнi послуги (ЖКП) у Києвi до кiнця поточного року не пiдвищуватимуться. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає радіо "Свобода".
Водночас він не виключив можливості такого підвищення в наступному році.
При цьому О.Попов заявив, що основним способом погашення заборгованості перед постачальниками послуг, такими як "Київенерго" та "Дартеплоцентраль", є саме підвищення тарифів. За його словами, у зв'язку із тим, що цього року підвищення тарифів не буде, необхідно буде шукати кошти для погашення перед постачальниками послуг різниці в тарифах.
"Ми разом з урядом опрацьовуємо механiзм погашення такої заборгованостi. Я впевнений, що ми знайдемо механiзм, щоб до кiнця року заборгованостi не було", - заявив О.Попов.
Нагадаємо, своїм розпорядженням від 31 травня ц.р. Київська міська державна адміністрація (КМДА) підвищила тарифи на опалення, гаряче водопостачання й водовідведення для населення на 29-41% з 1 липня ц.р.
У цьому ж розпорядженні КМДА висловила намір продовжити поетапне підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня у вересні й листопаді.