ua en ru

У Києві до 2015 р. планують створити 7,24 тис. нових паркувальних місць

У Києві до 2015 р. планують створити 7,24 тис. нових паркувальних місць. Про це під час круглого столу за участю науковців та експертів з метою обговорення розвитку транспортного комплексу столиці повідомив перший заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Шпильовий, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, до 2015 р. відповідно до ініціативи Президента України щодо поліпшення якості обслуговування населення та Програми розвитку єдиного паркувального простору планується організувати нові парковки загальною кількістю 7 240 машиномісць, із яких для 4 450 м/м будуть спеціально обладнані паркувальні майданчики та майданчики на відокремлених просторах, 2 130 м/м - парковки на проїжджій частині та для 660 м/м будуть облаштовані екопарковки. Також передбачено встановлення 1500 обмежувальних стовпчиків у місцях заборони паркування.

"Ми отримали доручення голови Київської міської державної адміністрації створити перехоплюючі паркінги на основних в'їздах у столицю, зокрема, на Овруцькому, Ковельському, Харківському, Чернігівському, Житомирському, Одеському та Дніпропетровському напрямках. Наразі завершено роботи з облаштування перехоплюючого паркувального майданчика біля станції метро "Іподром" загальною місткістю 205 машиномісць, а невдовзі відбудеться відкриття такого паркінгу біля новозбудованої станції "Теремки", - розповів Шпильовий.

Разом із цим, він зазначив, що розвиток паркувального простору столиці та залучення інвесторів для будівництва багатоповерхових паркінгів стримує відсутність в законодавстві України адміністративної відповідальності за порушення Правил паркування транспортних засобів, у тому числі за несплату за послуги паркування. У Верховну Раду вже направлено лист за підписом голови КМДА з проханням прискорити розгляд у профільних комітетах законопроектів, які передбачають запровадження адміністративної відповідальності водіїв за несплату за паркування транспортних засобів та запровадження тимчасового затримання транспортних засобів (евакуацію) за порушення правил зупинки та стоянки.