ua en ru

У Києві арбітражний керуючий звинувачується в отриманні хабара в 300 тис. дол. та шахрайстві

У Києві арбітражний керуючий звинувачується в отриманні хабара в 300 тис. дол. та шахрайстві. Зловмисника затримали у ході спільної операції працівники прокуратури Києва та СБУ, повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Встановлено, що 33-річний арбітражний керуючий отримав 300 тис. дол. неправомірної вигоди від представника сільськогосподарського підприємства за закінчення процедури санації та приховування недоліків у фінансово-господарській діяльності вказаного товариства. Крім того, за вказану винагороду службовець пообіцяв прискорити процедуру банкрутства та ліквідації цього підприємства. Чоловіка затримали під час передачі йому обумовленої суми.

Наразі арбітражному керуючому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368-4 КК України - Одержання неправомірної вигоди особою, яка надає публічні послуги та ч.4 ст. 190 КК України - Шахрайство.

Прокуратура Києва звернулася до суду з клопотанням про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте суд ухвалив рішення відпустити його під заставу у 340 тис. грн.

"Не погоджуючись з такою позицією суду, прокуратура Києва оскаржуватиме рішення щодо міри запобіжного заходу в апеляційному порядку", - йдеться у повідомленні.