ua en ru

У Києві активісти закликали до бойкоту російських держбанків

Біля відділень "Ощадбанку Росії", Промінвестбанку та ВТБ-банку в Києві відбулася акція "Не плати окупантам!", учасники якої закликали почати бойкот державних російських банків.

Активісти поширювали етикетки та листівки, переконували українських громадян не тримати депозити і не брати кредити у цих фінансових установах, а також не користуватися будь-якими послугами.

Крім того, учасники акції заявили про намір направити колективні звернення в міжнародні інституції (зокрема, FATF), які борються з порушеннями міжнародного законодавства про відмивання грошей та фінансування терористичних організацій.

В інформаційних матеріалах, що розповсюджуються в ході акції, зазначається, що "Сбербанк Росії", "Промінвестбанк" і ВТБ "фінансують війну Росії проти України".

"Вони оплачують російських диверсантів, сепаратистів і зрадників. Вони - фінансова основа терористів на українській землі", - наголошується в листівці.

Активістами також створена група "Банківська сотня" в соцмережі Facebook, яка закликає українських громадян бойкотувати російські держбанки.

У Києві активісти закликали до бойкоту російських держбанків