ua en ru

У Києві 36,17% ліфтів відпрацювали нормативний термін експлуатації, - КМДА

У житловому фонді Києва на даний час 36,17% ліфтів - 7,275 шт. - відпрацювали нормативний термін експлуатації (25 років). Їх робота викликає велику кількість нарікань від мешканців житлових будинків, повідомили РБК-Україна в Головному управлінні житлового господарства Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Всього в Києві експлуатується 20 тис. 110 ліфтів.
Згідно повідомленню, Головним управлінням житлового господарства спільно з районними в Києві державними адміністраціями вживаються всі необхідні заходи та здійснюється постійний контроль за відновленням роботи зупинених ліфтів.
В прес-службі нагадали, що рішенням Київської міської ради від 16 вересня 2010 р. затверджена программа "Реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Києва на 2010-2014 рр.", якою передбачені прогнозні обсяги фінансування та виконання робіт по заміні і модернізації ліфтів в житловому фонді Києва.
В поточному році в бюджеті Києва передбачені кошти на заміну і модернізацію ліфтів в розмірі 230,5 млн грн, за які планується виконати заміну і модернізацію 686 ліфтів.