ua en ru

У Казахстані заблокували сайти, закликають до участі в боях на Донбасі

У Казахстані заблокували доступ до інтернет-ресурсів, що закликає жителів країни до участі в бойових діях на території України.

У Казахстані заблокували доступ до інтернет-ресурсів, що закликає жителів країни до участі в бойових діях на території України. Про це повідомляє видання "Новости-Казахстан" з посиланням на генпрокуратуру республіки.

"За розпорядженням Генеральної прокуратури Комітетом зв'язку, інформатизації та інформації Міністерства з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан заблокований доступ до відеоматеріалів, що містить ознаки пропаганди/виправдання тероризму, а також інтернет-ресурсів, що мають ознаки закликів до участі в бойових діях на території України", - йдеться у відповіді генпрокуратури Казахстану на запит видання.

Як зазначається, генпрокуратура республіки раніше повідомляла, що найманці з Казахстану продовжують виїжджати в "гарячі точки" на території Афганістану, Іраку, Сирії, України, незважаючи на кримінальну відповідальність.

За скоєння даного злочину в Казахстані передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційне опір", бойовики на Донбасі сформували 4 ударні угруповання з 14-15 тис. російських найманців.