ua en ru

У Казахстані сформований новий склад уряду

У Казахстані сформований новий склад уряду. У понеділок і вівторок прем'єр-міністр Карім Масімов представив колективам ряду міністерств нових керівників, повідомляє "Сіньхуа".
Більшість міністрів зберегли свої пости. Нових же керівників отримали міністерства закордонних справ, сільського господарства, туризму та спорту, економічного розвитку і торгівлі, транспорту і комунікації та внутрішніх справ.
Берик Камалієв, який раніше працював віце-міністром індустрії і нових технологій очолив міністерство транспорту і комунікацій, змінивши на цій посаді Абельгазі Кусаінова.
Новим главою МВС став Калмуханбет Касимов, який змінив на цій посаді Серіка Баймаганбетова. До теперішнього призначення К.Касимов очолював департамент внутрішніх справ по Східно-Казахстанської області і працював віце-міністром внутрішніх справ.
Між тим, всі міністри соціального блоку зберегли свої пости. Міністром праці та соціального захисту населення в новому уряді знову призначена Гульшара Абдикалікова, міністром охорони здоров'я - Салідат Каїрбекова, міністром освіти і науки - Бахитжан Жумагулов, міністром культури - Мухтар Кул-Мухаммед.
В знову сформованому кабінеті на своїх постах залишилися також міністр оборони Адільбек Джаксибеков, міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Божко, міністр охорони навколишнього середовища Нургалі Ашіму, глава міністерства зв'язку та інформації Аскар Жумагалиев, міністр фінансів Болат Жамішев і міністр нафти і газу Сауат Минбаєв.
Тим часом до цих пір не призначений міністр юстиції.
Прем'єр К.Масімов написав у своїй сторінці в Twitter, що у вівторок провів перше засідання уряду в новому складі.