ua en ru

У Канаді помер відомий мільярдер Поль Демаре

У Канаді у віці 86 років помер один з найбагатших і найвпливовіших людей країни, утримувач контрольного пакету акцій конгломерату Power Corp. мільярдер Поль Демаре, передає Reuters.

Демаре народився в місті Садбері в 1927 р. Свою кар'єру він почав в отриманій у спадок невеликої компанії, яка займалася автобусними перевезеннями. З часом вона перетворилася на найбільший інвестиційний холдинг Power Corp.

Демаре керував компанією з 1968 р. по 1996 р. Пізніше у керівництво увійшли його сини - Поль і Андре. Один з них зайняв пост голови, другий - крісло заступника голови. Сам Демаре до своєї смерті також залишався в керівництві компанії - на посаді голови виконавчого комітету.

У портфель компанії входять, зокрема, контрольний пакет нафтогазової компанії Total, цементного гіганта Lafarge і виробника спиртних напоїв Pernod Ricard, щоденної газети La Presse в Монреалі, страхової компанії Great-West Lifeco. За даними Reuters, Демаре належало 15,5% акцій Power Corp.

За даними журналу Forbes, в 2012 р. Демаре займав 7-е місце в рейтингу найбагатших людей Канади зі статком в 4,26 млрд дол. і 235-е місце в списку найбагатших людей світу.

Демаре підтримував тісні зв'язки з політиками по всьому світу. Зокрема, в число його особистих друзів входив екс-Президент Франції Ніколя Саркозі.