ua en ru

У Каїрі на площі Тахрір зібралися сотні протестуючих проти вироку Мубараку

У столиці Єгипту Каїрі сотні людей зібралися сьогодні, 3 червня, на площі Тахрір в знак протесту проти винесеного напередодні вироку у справі екс-Президента Мубарака та інших високопоставлених чиновників. Частина демонстрантів провели на площі ніч - вчора після винесення вироку там зібралося близько 20 тис. людей, передає радіо "Свобода".

84-літній Хосні Мубарак і міністр внутрішніх справ Хабіб аль-Адлі були засуджені до довічного ув'язнення за звинуваченням у причетності до вбивства 850-ти учасників антиурядових виступів. Інші чиновники, які проходили у справі, як і два сина Мубарака, яких обвинувачували в корупції, були виправдані.

Багато громадян Єгипту, у тому числі прихильники руху "Брати-мусульмани", вважають цей вирок дуже м'яким. Минулої ночі в містах Фаюм і Хургада молодь розгромила виборчі штаби кандидата в Президенти Ахмада Шафіка - останнього прем'єра в уряді Мубарака. У другому турі президентських виборів, який пройде 16 і 17 червня, він буде конкурувати з кандидатом від "Братів-мусульман" Мохаммедом Мурсі.