ua en ru

В Кабміні хочуть запровадити щорічну моніторингову оцінку діяльності правоохоронців

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує Президенту України Петру Порошенку та спікеру Верховної Ради України Володимиру Гройсману запровадити щорічну моніторингову оцінку діяльності правоохоронних органів. Про це йдеться в проекті "Плану відновлення України на 2015-2017 рр.", який є у розпорядженні РБК-Україна.

Цей проект розроблений Кабінетом міністрів України та має бути підписаний Яценюком, Порошенком та Гройсманом.

Зокрема з метою перетворення Міністерства внутрішніх справ в цивільний орган європейського зразка Кабмін пропонує запровадити щорічну моніторингову оцінку діяльності правоохоронних органів та зростання кількості громадян, які довіряють цим органам.

Також передбачається впровадження нових технічних засобів в діяльність органів правоохоронних органів; створення Національної поліції; приведення умов тримання засуджених у відповідність з європейськими стандартами та модернізація лінії захисту державного кордону.

Крім того, даний документ передбачає законодавче врегулювання питань діяльності Державного бюро розслідувань.

"Ключовим завданням також є створення та забезпечення належного функціонування Державного бюро розслідувань, як органу, що реалізує політику у сфері протидії корупції (крім питань, що належать до відання Національного антикорупційного бюро), Військової поліції на базі Військової служби правопорядку у Збройних силах, а також муніципальної міліції", - йдеться у проекті плану.

Нагадаємо, 3 червня 2014 р. Рада провалила створення Державного бюро розслідувань. За законопроект № 3042 "Про Державне бюро розслідувань України" (доопрацьований)" проголосували лише 122 нардепи з 226 мінімально необхідних.

Разом з тим, коаліційна угода, яка була підписана партіями "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина", передбачає створення в Україні Державного бюро розслідувань, яке займатиметься протидією корупції та боротьбою з організованою злочинністю.

Нагадаємо, 11 грудня 2014 р. народні депутати підтримали проект постанови № 1330 "Про програму діяльності Кабінету міністрів України". За відповідне рішення проголосували 269 нардепів з 226 мінімально необхідних.