ua en ru

В Ізраїлі скасовані дострокові вибори, новий уряд буде сформовано

Прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху вдалося досягти компромісу з лідером опозиційної партії "Кадіма" Шауль Мофаз про формування нового уряду. Таким чином, питання про дострокові парламентські вибори, рішення про організацію яких кнесет повинен був розглянути в найближчі дні, знято з порядку денного, повідомляє Associated Press з посиланням на місцеві ЗМІ. Разом з тим, у повідомленнях наголошується, що інформація носить неофіційний характер. Офіційні представники поки недоступні для коментарів.

У кнесеті вже пройшло перше читання законопроекту про саморозпуск, його підтримала переважна більшість депутатів. Згідно з проектом, нові вибори повинні були відбудуться 4 вересня ц.р.

На неофіційну інформацію вже послідувала реакція посадових осіб, які не брали участь у процесі переговорів політичних лідерів. Так, спікер кнесету Рувен Рівлін висловив задоволення таким результатом подій, на його думку, це знак того, що у внутрішній політиці країни зберігається стрижень стабільності.

Міжнародні спостерігачі відзначають, що подібний розклад подій вельми вигідний для Ізраїлю, особливо на тлі обговорення можливості завдання удару по об'єктах іранської ядерної програми.

Нагадаємо, 6 травня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив про намір провести дострокові парламентські вибори.