ua en ru

В Івано-Франківській області для розробки генпланів населених пунктів необхідно 73 млн грн


В Івано-Франківській області для розробки генеральних планів 638 населених пунктів необхідно 73 млн грн, повідомив заступник начальника управління архітектури і містобудування Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Капак.

М.Капак зазначив, що облдержадміністрація звернулася в Мінрегіонбуд щодо включення фінансування розробки генпланів 638 населених пунктів через відповідну державну програму у 2011-2015 рр.

За його даними, в Івано-Франківській області із 5 міст обласного підпорядкування 4 - мають якісну містобудівну документацію і тільки генплан міста Калуша розроблений ще у 1978 р.

Із 10 районних центрів області, продовжив М.Капак, оновлення потребують генплани Галича, Косова і Городенки, які розроблені ще у 80-90-их рр.

Найкритичніше становище із планувальною документацією у сільських населених пунктах, де лише 159 із 765 сіл області мають генеральні плани свого розвитку.

Таку ситуацію він пояснив нерозумінням окремими керівниками органів місцевого самоврядування важливості планувальної документації у вирішені питань забудови поселень і, відповідно, пасивність у вирішенні питання фінансування даних робіт, в тому числі і з залученням інвесторів.

В Івано-Франківській області 804 населених пункти.