ua en ru

В Івано-Франківській облраді "Батьківщина" готова до компромісів заради обрання керівництва облради від демократичних сил, - голова місцевої фракції БЮТ


В Івано-Франківській обласній раді ВО "Батьківщина" готова до компромісів заради обрання керівництва облради від демократичних сил, заявив сьогодні на прес-конференції голова фракції БЮТ в Івано-Франківській облраді п'ятого демократичного скликання Юрій Романюк.

"Заради перемоги демократичних сил ми не виставляємо жодних ультиматумів, що голова має бути виключно від "Батьківщини", ми не претендуємо і не займаємось працевлаштуванням окремих наших депутатів в облраді. Нам головне, щоби перемогли демократичні сили, щоби керівництво ради була сформовано із демократичних сил", - сказав він.

Як зазначив Ю.Романюк, незважаючи на те, що демократичні сили отримали дві третини депутатських мандатів в Івано-Франківській облраді, однак не можуть "набрати навіть 50%, щоби обрати свого голову".

"Станом на сьогоднішній день, і влада не може назбирати гарантовано 58 голосів, ну і ми не можемо заручитися, що вони стовідсотково будуть", - пояснив він.

Як повідомлялось раніше, в Івано-Франківську облраду пройшли 13 політичних сил: ВО "Свобода" (17 депутатських мандатів), ВО "Батьківщина" (16), "Наша Україна" (15), "Фронт змін" (13), Партія регіонів (11), "Українська партія" (11), "Народна партія" (9), УНП (5), "Відродження" (5), УРП "Собор" (4), НРУ (3), "Удар" (2), "За Україну!" (1).

У двох мажоритарних округах з виборів до облради триває перерахунок голосів.
Івано-Франківська облрада зменшила кількість депутатів шостого демократичного скликання до 114.