ua en ru

В Івано-Франківську СБУ намагалася затримати чиновників міськради

В Івано-Франківську 9 жовтня близько 21:00 у центрі міста працівники СБУ намагалися затримати голову фракції ВО "Свобода" в міській раді Романа Онуфріїва, депутата міської ради від ВО "Свобода", керівника департаменту архітектури та містобудування Олега Гаркота та підприємця Володимира Балагуру, передає прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода".

Зокрема, повідомляється, що вчора на місці події зібралося чимало людей, серед них багато місцевих депутатів. "Силовики нікому нічого не пояснюють, не реагують і на депутатські посвідчення. У натовпі подейкують, що затриманим підкинули наркотики та валюту", - йдеться в повідомленні ВО.

У той же час представники "Свободи" перекрили вулицю своїми агітаційними наметами. Як зазначає організація, в Олега Гаркота стався серцевий напад.

"Присутніх на місці події депутатів і журналістів силовики у масках обприскали сльозогінним газом. Доки люди відходили від сльозогінного газу, силовики посадили Романа Онуфріїва та Володимира Балагуру у машину і намагалися поїхати. Проте люди їм у цьому перешкодили. Автомобіль з правоохоронцями і затриманими заїхав в найближчу арку в одному з дворів будинку на вул. Січових Стрільців. Відтак правоохоронці закрили проїзд решіткою, яку люди намагаються виламати", - зазначають в ВО "Свобода".

Нагадаємо, вчора відбулася позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради, на якій заслухали інформацію тимчасової контрольної комісії облради зі сприяння у підготовці та проведенні виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року, яку було створено з метою виявлення фактів порушення виборчого законодавства.

Читайте також: СБУ затримала працівника Держтехногенбезпеки при отриманні хабара