ua en ru

В Італії партія Берлусконі підтвердила вихід з правлячої коаліції

В Італії партія екс-прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі підтвердила свій майбутній вихід з правлячої коаліції, передає Reuters з посиланням на Паоло Романі, депутата від партії "Вперед, Італія" - так після перейменування називається тепер партія "Народ свободи". Як пояснив Романі, організація більше не буде підтримувати уряд прем'єр-міністра Енріко Летти, оскільки не згодна з економічною політикою його адміністрації.

"Умов для того, щоб залишатися в правлячій коаліції, більше не існує", - зазначив Романі перед голосуванням в Сенаті по бюджету-2014, проти якого "Вперед, Італія" тепер буде виступати.

Очікується, що уряд Летти вистоїть і без підтримки прихильників Берлусконі, оскільки розбіжності викликали розкол у стані правоцентристів. Майже 60% депутатів покинули партію Берлусконі і пообіцяли свою підтримку уряду.

Нагадаємо, Берлусконі 16 жовтня заявив, що його партія не може більше залишатися союзником правлячої коаліції. Опальний політик зазначив також, що при цьому в його партії немає достатньої кількості голосів у парламенті, щоб відправити уряд у відставку.
У жовтні міланський суд ухвалив рішення про винесення заборони Берлусконі займати державні посади протягом двох років у зв'язку із звинуваченнями у фінансових махінаціях. Раніше суд визнав Берлусконі винним у шахрайстві і засудив його до чотирьох років позбавлення волі за фінансові махінації у справі мовної корпорації Mediaset, однак 77-річний політик не буде відбувати покарання у в'язниці у зв'язку зі своїм віком.