ua en ru

В Італії кількість жертв землетрусу збільшилася до 13 людей

Кількість жертв землетрусу на півночі Італії зросла до 13. Такі оновлені дані станом на 16:00 по Києву призводить італійський телеканал Rai News 24. Всі випадки загибелі в результаті землетрусу зафіксовані в провінції Модена регіону Емілія-Романья. Серед загиблих є один іноземець - громадянин Китаю.

Сьогодні на півночі Італії близько 9:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом) стався землетрус магнітудою 5,8 (за даними Національного інституту геофізики і вулканології Італії). За ним послідували три повторні поштовхи магнітудою від 5 до 5,3 бала. Землетрус відчувався по всьому італійському північ у містах Модена, Равена, Болонья, Феррара, а також Мілан, Турин, Падуя. Епіцентр землетрусу припав на регіон Емілія-Романья, де обрушилися історичні споруди та будівлі, вже пошкоджені в результаті попереднього сильного землетрусу 20 травня 2012р.

20 травня 2012 р. північ Італії стався потужний землетрус, жертвами якого стали семеро людей. Максимальна сила підземних поштовхів становила 6,0 балів. Осередок залягав в 50 км від г.Болоньи. Підземні чутки відчувалися по всій півночі Італії, а найбільше землетрус торкнулося такі міста, як Болонья, Модена і Феррара. В результаті обвалення будівель щонайменше 50 людей отримали поранення. Повторний землетрус магнітудою 5,1 викликало нові обвалення будівель. За даними місцевих телеканалів, за підземних поштовхів з висотної будівлі зірвався пожежний.