ua en ru

В Іспанії затримано одного з 10 найбільш розшукуваних злочинців Європи

Іспанська поліція затримала одного з 10 найбільш розшукуваних злочинців Європи - Брайана Чаррінгтона, підозрюваного в причетності до наркобізнесу. За версією спецслужб, він був членом злочинного угруповання, що займалося поставками наркотиків в Європу.

Чаррінгтон був заарештований у передмісті Аліканте в Іспанії. Разом з ним були затримані його подруга і син. Всього в рамках спецоперації, проведеної співробітниками спецслужб Іспанії, Венесуели, Колумбії, Аргентини і Великобританії, за підозрою в причетності до наркобізнесу були арештовані 13 осіб - п'ятеро в Іспанії та шестеро - у Венесуелі, передає Reuters.

Обставини, за яких було затримано Чаррінгтона - колишнього автодилера з Великобританії, не розголошуються. Повідомляється, що з апартаментів Чаррінгтона в Аліканте вилучено 220 кг кокаїну. Крім того, влада наклала арешт на рахунки Чаррінгтона і його нерухомість на 5 млн євро.

Читайте також: У Мексиці морські піхотинці заарештували ватажка наркокартелю "Лос Зетас"

Відзначимо, що між Іспанією і Великобританією кілька років до 1985 р. була відсутня угоду про екстрадицію, що дозволяло багатьом британським злочинцям ховатися від правосуддя на території Іспанії. Минулого тижня в околицях Малаги спецслужбам вдалося затримати ще одного британського злочинця - Марка Ліллі.

57-річний Чаррінгтон має непрості відносини з правосуддям - він був неодноразово судимий і сидів у в'язниці. Вперше він був заарештований на початку 1990-х років, але незабаром його відпустили, бо він був поліцейським інформатором. У 2003-2006 рр. Чаррінгтон відсидів термін в Німеччині й в 2006-2007 рр. - у Франції.