ua en ru

В Іспанії виставлений на продаж приватний міжнародний аеропорт зі стартовою ціною в 100 млн євро

Перший приватний міжнародний аеропорт в Іспанії в даний час виставлений на аукціон зі стартовою ціною 100 млн євро, повідомляє телеканал "Росія 24".

На будівництво аеропорту в місті Сьюдад-Реаль в провінції Ла-Манча було витрачено 1,1 млрд євро, однак після чотирьох років експлуатації був закритий у квітні 2012 р. після того, як керівництво компанії перейшло на зовнішнє керівництво.

Рейс в аеропорту були зупинені в грудні 2011 р., коли бюджетна компанія Vueling закрила свій останній маршрут.

Тепер суддя, який здійснює нагляд над аеропортом, постановив, що об'єкт повинен бути проданий. При цьому, будь-який, хто захоче придбати аеропорт, повинен погасити борг розміром в 529 млн євро. Кредиторами виступали ощадні банки, іспанська регіональна авіакомпанія Air Norstrum і німецька Air Berlin, а також жителі прилеглих районів, чиї будинки були куплені для того, щоб побудувати аеропорт.

Аеропорт, розташований в 100 милях на південь від Мадрида, ледь використовувався, проте на ньому була побудована злітно-посадкова смуга довжиною достатньою для того, щоб на ній приземлився Airbus A380 - найбільший пасажирський літак у світі.

Спочатку планувалося, що через термінал аеропорту в рік мало проходити близько 10 млн пасажирів. Але сам аеропорт був відкритий в один з наймасштабніших криз в історії, при цьому в ту пору, коли іспанська економіка постраждала найбільше.