ua en ru

В Іспанії арештовано підприємця, близького до єгипетського екс-президента Мубарака

В Мадриді за запитом влади Єгипту арештовано єгипетського підприємця, 77-річного Хусейна Салема. Він звинувачується в корупції, відмиванні капіталів, фінансових фальсифікаціях. На єгиптянина заведена також справа в Національній судовій палаті Іспанії, передає радіо "Свобода".

Джерело в іспанському Міністерстві внутрішніх справ повідомило, що арештований підприємець, одна з найбагатших людей Єгипту, є особистим другом і довіреною особою колишнього Президента Єгипту Мохаммеда Хосні Мубарака. Він має єгипетське, а також саудівське та іспанське громадянство. На рахунках підприємця в Іспанії заморожено 33 млн євро, а їх нерухомість тільки в цій країні оцінюється в 10 млн.

Держсекретар з питань безпеки Іспанії Антоніо Камачо сказав: "Мова йде про відмивання незаконних капіталів на території нашої країни. Саме у зв'язку з цим злочином на заарештованого заведена справа в Національній судовій палаті Іспанії. Він відмивав мільйони євро".

У себе на батьківщині єгиптянин, зокрема, звинувачується в тому, що отримав крупні ділянки під будівництво в Шарм-аш-Шейху в обмін на хабар у вигляді нерухомості Хосні Мубараку і членам його сім'ї.