ua en ru

В Ірландії під час зіткнень між протестантами і католиками постраждали 26 поліцейських

У п'ятницю в ірландському Белфасті відбулися зіткнення між протестантами і католиками. Поліція спробувала розняти віруючих, але хулігани закидали правоохоронців цеглинами, постраждали 26 силовиків. 

У п'ятницю в ірландському Белфасті відбулися зіткнення між протестантами і католиками. Поліція спробувала розняти віруючих, але хулігани закидали правоохоронців цеглинами, постраждали 26 силовиків. Про це повідомляє BBC.

Причиною зіткнень став парад католиків, адепти Ватикану виступають за об'єднання Ірландії. Протестанти ж наполягають на збереженні Північної Ірландії у складі Сполученого Королівства. Вони перегородили католикам шлях на головну вулицю міста.

Поліцейські застосували гумові кулі і водомети, щоб розігнати віруючих. Коли і це не допомогло, у справу втрутилися службові собаки. Медикам довелося госпіталізувати п'ятьох поліцейських, ще близько 20 відбулися легкими ударами і саднами.

Сутички між католиками і протестантами відбуваються в Північній Ірландії з завидною регулярністю. Так, в середині липня 2013р. протестанти, озброєні мечами, влаштували безлади в центрі Белфаста. У вуличних сутичках постраждали 23 поліцейських.