ua en ru

В Ірані затримано 7 парапланеристів з Словаччини за підозрою у шпигунстві

МЗС Ірану підтвердило затримання 7 парапланеристів з Словаччини, які мали при собі "заборонену апаратуру і також дозволяли собі протизаконні дії", передає Associated Press з посиланням на державні ЗМІ Ірану.

Разом з тим, Тегеран не надав ніякої детальної інформації про причини арешту, проте іранське агентство ISNA з посиланням на главу парламентського комітету з безпеки і зовнішньої політики Алаеддін Борожерді повідомило, що затриманих парапланеристів звинувачують у шпигунстві - громадяни Словаччини нібито фотографували військові об'єкти.

Особи затриманих не повідомляються. Говориться лише, що у їхній справі проводиться слідство, пізніше воно буде передано до суду.

Нагадаємо, в лютому 2013 р. в Ірані був відпущений на свободу після декількох тижнів утримання під вартою громадянин Словаччини, якому пред'являлися аналогічні звинувачення.

В Ірані досить часто повідомляють про затримання шпигунів, а іноді і про розкриття шпигунських мереж, які працюють на спецслужби Ізраїлю і США.

Разом з тим, як заявив новообраний Президент Ірану Хасан Роухані, його країна буде більш відкрита. Роухані пообіцяв, що почне процес більш активної взаємодії з іншими країнами.