ua en ru

В Іраку в результаті серії нападів на будинок поліцейського загинули 13 людей

В результаті двох нападів на будинок співробітника поліції в Іраку загинули 13 людей, включно з поліцейським і всіх членів його сім'ї. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на інформацію співробітників поліції, надану на умовах анонімності.

Представники правоохоронних органів повідомили, що спочатку невідомі озброєні люди провели штурм житлового будинку поліцейського в м. Тікріт, в 130 км від Багдада. В результаті був убитий господар будинку, його дружина, двоє синів і дочка.

Трохи пізніше, коли сусіди почали збиратися навколо будинку поліцейського, в натовпі вибухнула припаркована машина. В результаті загинули ще 8 і постраждали 30 людей.

У країні активізувалася терористична війна сунітів (привілейована за Саддама Хусейна конфесія) проти шиїтів (зайняли багато керівні пости після повалення США колишнього режиму). Липні 2013 р. став найкривавішим місяцем в Іраку з 2008 р. - загинули понад 1 тис. осіб. Всього з початку 2013 р. в країні загинули щонайменше 4 тис. 137 мирних жителя, а понад 9,8 тис. отримали поранення.

Нагадаємо, вчора в Іраку внаслідок серії вибухів загинули шестеро людей, десятки поранені.