ua en ru

В Індонезії рятувальники підняли на поверхню хвостову частину літака AirAsia, - ЗМІ

В Індонезії рятувальники підняли на поверхню хвостову частину літака AirAsia, - ЗМІ Джерело фото:Reuters

Індонезійським рятувальникам вдалося підняти з дна хвостову частину літака Airbus А320 авіакомпанії AirAsia, передає місцеве видання Detik.

Офіційна влада поки не підтвердили цю інформацію.

За даними порталу, уламки були підняті з глибини 35 метрів. Операція здійснювалася за допомогою заглибного надувного мішка і судна Crest Onyx. Корабель обладнаний підйомником потужністю до 50 тонн.

Хвіст лайнера був виявлений в Яванському морі в середу, 7 січня. У Національному комітеті з безпеки транспорту Індонезії повідомили, що знахідка спростить пошук "чорних скриньок", так як вони знаходяться саме в хвостовій частині Airbus А320.

Напередодні стало відомо про те, що рятувально-пошукова група зафіксувала сигнали бортових самописців в 300 метрах від знайдених уламків. Найімовірніше, вони випали з фюзеляжу після сильного удару.

Літак Airbus А320, на борту якого перебували 162 людини (155 пасажирів і сім членів екіпажу), зазнав аварії 28 грудня над Яванською морем. По ходу польоту 28 грудня літаку довелося міняти курс з-за поганих погодних умов. 30 грудня рятувальники виявили тіла і рятувальні жилети в районі пошукової операції, а 31 грудня - корпус літака.