ua en ru

В Індонезії рятувальники виявили хвіст розбився AirAsia

В Яванському морі знайдений хвіст літака авіакомпанії AirAsia, потерпілого крах 28 грудня минулого року. Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на голову національного пошуково-рятувального агентства Індонезії Бамбанга Соелістьо.

Саме в хвостовій частині літака зберігаються бортові самописці. Знахідка може пролити світло на причину авіакатастрофи.

За словами Соелістьо, у команди рятувальників є візуальні підтвердження хвостовій частині літака, що лежить на дні моря. Він додав, що водолази готуються до занурення, щоб обстежити місце знахідки. Глава агентства відмовився говорити, чи змогли рятувальники зафіксувати сигнали, що йдуть від "чорних ящиків" впав лайнера.

Соелістьо також повідомив, що рятувальники виявили тіло ще одного загиблого. Таким чином, за його словами, до теперішнього моменту знайдені тіла 40 жертв катастрофи.

Нагадаємо, головною причиною катастрофи літака AirAsia названа погана погода.

Літак Airbus А320, на борту якого перебували 162 людини (155 пасажирів і сім членів екіпажу), зазнав аварії 28 грудня над Яванською морем. По ходу польоту 28 грудня літаку довелося міняти курс з-за поганих погодних умов. 30 грудня рятувальники виявили тіла і рятувальні жилети в районі пошукової операції, а 31 грудня - корпус літака.