ua en ru

У Харківську обл. із початку 2010 р. надійшло понад 42 млн дол. іноземних інвестицій

У Харківську область із початку 2010 р. надійшло понад 42 млн дол. іноземних інвестицій. Про це повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Юрій Сапронов.

"Із 1 січня і станом на 1 вересня в Харківську область надійшло 42,3 мільйона доларів іноземних інвестицій, які пішли в різні галузі економіки: і в харчову промисловість, і в машинобудування. Це кілька десятків верстатів на "ФЕД", це інвестиції в газовий видобуток в Харківській області. Усього в Харківській області сьогодні працює 2 мільярди 11 мільйонів доларів іноземних інвестицій", - повідомив Ю.Сапронов.

Він також повідомив, що Харківська ОДА зобов'язується у тримісячний термін розробити стратегію сталого розвитку регіону до 2020 р.

"До кінця цього тижня розпорядженням губернатора буде сформована первинна робоча група, до складу якої увійдуть чиновники облдержадміністрації, наукові співробітники, бізнесмени, виробничники з різних галузей", - сказав Ю.Сапронов.

Водночас він зауважив, що аналіз отриманих за допомогою моделі можливих сценаріїв розвитку Харківської області даних показав, що перевага повинна бути віддана групі інноваційних кластерів економіки.

"Тільки вони дозволять досягти стійкого розвитку регіону. Серед цієї групи сценаріїв найбільш привабливим є комбінований сценарій, який передбачає пріоритетний розвиток аграрно-переробного комплексу і машинобудування. При цьому розвиток аграрно-переробного комплексу дозволяє отримати більш швидкий результат найближчим часом, а машинобудування - у більш віддаленій перспективі", - зазначив заступник голови Харківської ОДА.