ua en ru

У Харкові учасники проросійського мітингу обрали "народного губернатора"

У Харкові учасники проросійського мітингу на площі Свободи вибрали "народного губернатора".

У Харкові учасники проросійського мітингу на площі Свободи вибрали "народного губернатора". Про це повідомляє місцеве видання Status Quo.

Спочатку пропозиція про обрання народного лідера прозвучала в ході мітингу, але її відкинули: ведучий заявив, що ця ідея і кандидатури не обговорювалися організаторами опору, тому краще перенести вибори на інший день. Мітинг оголосили закритим, люди розбилися на групи. Одна з груп у кількості близько 150 осіб підняттям рук проголосувала за обрання народним губернатором Володимира Варшавського. За словами активістів, Варшавський повинен вирушити до Москви на затвердження призначення.

Площа охоронялася значними силами міліції. На ул. Мироносицькій і Іванова зосереджено 14 автобусів з правоохоронцями, які озброєні щитами, на площі теж стоїть кілька автобусів з правоохоронцями. Станції метро "Госпром" та "Університет" як і раніше не працюють.

У людей, що проходять на площу, вибірково перевіряли вміст сумок. Після перевірки можна було безперешкодно пройти на площу.