ua en ru

У Харкові відкрито сучасне депо для обслуговування нових швидкісних електропоїздів

Сьогодні в Харкові відбулося відкриття ремонтно-екіпірувального депо (РЕД) для обслуговування нових швидкісних електропоїздів. У відкритті взяли участь генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак і начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. Про це повідомив прес-центр «Укрзалізниці».

«Ремонтно-екіпірувальних депо в Харкові відповідає світовим стандартам і є одним з кращих в Україні підприємством даного профілю. Ми надали нашим пасажирам новий вид послуг - швидкісні потяги. Ця нова техніка вимагає якісно нового технічного та сервісного обслуговування. Природно, для того, щоб забезпечити сервісне обслуговування, потрібна сучасна технічна база. На підприємстві реалізований абсолютно інший сучасний підхід до технічного обслуговування поїздів. Нам і надалі потрібно оновлювати пасажирський рухомий склад, розвивати технічну базу обслуговування швидкісних поїздів. Щоб покращувати сервіс для пасажирів, ми повинні створити умови для власних працівників: стюардів, провідників, машиністів - і ця задача вирішена тут у Харкові, де люди будуть працювати в комфортних умовах», - сказав гендиректор УЗ Володимир Козак.

Читайте також: "Укрзалізниця" завершує будівництво центру обслуговування швидкісних поїздів у Харкові

Начальник Південної залізниці Віктор Остапчук зазначив, що з появою РЕД змінилася не тільки філософія технічного обслуговування поїздів, але й кардинально помінялися умови праці та побуту працюючих тут фахівців - до їх послуг комфортний адміністративно-побутовий комплекс, кімнати відпочинку, душові, бібліотека і навіть музей.
РЕД - один з двох сучасних високотехнологічних центрів з обслуговування швидкісних міжрегіональних електропоїздів, створених у пунктах обертання експресів. В РЕД реалізована нова технологія огляду та технічного обслуговування - «трирівневий» огляд кожного поїзда.
«Це якісна зміна технології роботи принципово відрізняє нові технічні станції обслуговування від старих депо. Ремонтно-екіпірувальних депо - високотехнологічний комплекс для якісного обслуговування пасажирського рухомого складу зі своїми котельні, компресорної, трансформаторною підстанцією, вакуумно-насосної та пожежної станціями», - сказано в повідомленні прес-служби «Укрзалізниці».
В РЕД використовується чимало технічних новинок. Зокрема, в серпні цього року був введений в експлуатацію локомобіль Zephir. У локомобіля безліч переваг, насамперед - екологічність (що дуже важливо для роботи в закритих приміщеннях) та економне використання ресурсів.
Комплекс депо включає в себе також адміністративна будівля, де будуть проходити інструктажі поїзним бригадам і провідникам, а також розташовані кімнати відпочинку. В адміністративно-побутовому корпусі в розпорядженні фахівців - нові кабінети, актовий зал, музей, архів, кімната відпочинку, санітарно-побутові приміщення - створені сучасні умови для роботи 250 співробітників.

Читайте також: "Укрзалізниця" продала перші 200 квитків через WebMoney