ua en ru

У Харкові невідомі вночі спалили авто голови місцевої "Свободи"

У Харкові невідомі вночі спалили автомобіль керівника Харківської міської організації ВО "Свобода" Олега Дебелого.

У Харкові невідомі вночі спалили автомобіль керівника Харківської міської організації ВО "Свобода" Олега Дебелого. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВО "Свобода".

"Вночі 1 серпня 2014 року в Харкові біля власного будинку в районі басейну "Локомотив" невідомі здійснили підпал автомобіля керівника Харківської міської організації ВО "Свобода" Олега Дебелого", - йдеться в повідомленні.

У партії пов'язують цей злочин із професійною та політичною діяльністю Дебелого. До правоохоронних органів направлені відповідні заяви із зазначенням підозр щодо замовників і виконавців злочину.

За словами Дебелого, він упевнений, що підпал його машини може бути пов'язаний з його останніми діями на посаді радника міністра АПК.

"Припускаю, що причиною є принципова позиція Міністерства АПК і моя як радника міністра Швайки, яку ми зайняли з приводу держпідприємства Академії аграрних наук України "Червоний жовтень". З-за нашої принциповості колишній заступник голови Харківської облдержадміністрації Віктор Звєрєв втратить контроль над підприємством і дохід у кілька десятків мільйонів гривень, а підприємство буде реально повернуто у державну власність", - заявив "свободівець".

Мотивом злочину, за словами Дебелого, могла стати також помста.

"Близько місяця тому з моєї ініціативи був звільнений керівник одного з лісових господарств Харківської області. Його робота була визнана незадовільною як на центральному, так і на місцевому рівні", - додав Дебелий.