ua en ru

У Харкові розпочався суд над Тимошенко, - депутат від БЮТБ

Народний депутат від фракції БЮТБ Олена Шишкіна, під час виступу у Верховній Раді України (ВР), заявила, що сьогодні розпочався суд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Як стало відомо щойно, у Харкові розпочався суд над Тимошенко, і зазначу, її обмежують в термінах досудового слідства", - заявила Шишкіна.

Раніше адвокат Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що звинувачення у справі ЄЕСУ стосується усних вказівок, які нібито давали Тимошенко керівництву корпорації, коли сама вже там не працювала. Фірма, яка, як вважає Служба безпеки України (СБУ), ухилилася від сплати податків на майже 5 млн грн, розікрало і здійснювала спроба розкрадання бюджетних коштів.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Тимошенко визнали винною в перевищенні службових повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році, а також в нанесенні державі багатомільйонного збитку, і засудили до семи років тюремного ув'язнення і виплати штрафу в розмірі 1,5 млрд грн (близько 189 млн дол.). 23 грудня Апеляційний суд м. Києва залишив цей вирок у силі.