ua en ru

У Харкові міліціонеру загрожує 10 років в’язниці за вимагання хабара за непритягання злочинця до відповідальності

У Харкові міліціонеру загрожує 10 років в'язниці за вимагання хабара за непритягання злочинця до відповідальності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Харкова.

Так, прокуратурою Ленінського району направлено до суду кримінальне провадження щодо одного з працівників Жовтневого райвідділу міліції.

Наприкінці травня 2013 р. міліціонер запропонував підозрюваному в скоєнні злочину чоловікові "вирішити справу" за 3 тис. дол. За цю суму він обіцяв не притягувати порушника до відповідальності. За кілька днів він отримав частину суми - 2 тис. дол., після чого і був затриманий правоохоронцями.

Червонозаводським районним судом до нього обрано запобіжний захід у вигляді звільнення під заставу у сумі 92 тис. грн. Наразі правоохоронця відсторонено від займаної посади.

Йому інкримінується скоєння злочину за ч.4 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням). Стаття передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше у Криму керівник відділу міліції був затриманий за хабар.