ua en ru

У Грузії в результаті обвалення скелі заблокований автошлях до РФ

На гірській дорозі, що веде з Казбегського району Грузії на територію Російської Федерації - у Північну Осетію, через обвалення скелі утворилися затори довжиною кілька кілометрів в кожну сторону від місця події, передає РБК.

Як повідомив журналістам старший фахівець грузинської районної служби дорожнього благоустрою Гіга Чінчараулі, інцидент, що стався - один з найбільших обвалень скель на Кавказі. Вага кам'яної брили, що перегородила автотрасу, може перевищувати 50 т.

"Для того, щоб очистити дорогу, брилу доведеться підривати, що пов'язано зі спеціальними підготовчими роботами, які вимагають часу і особливих заходів безпеки", - пояснив Г.Чінчараулі. Решта уламків скелі, що впала, на його думку, прибрати з дороги праці не складе, і займе цей процес "не більше півгодини".

Нагадаємо, що в Ларській ущелині на території Казбегського району Грузії напередодні обрушилася і розкололася на кілька частин скеля, яка перекрила автомобільну дорогу. Жертв вдалося уникнути. Проїзд по дорозі був зупинений до очищення автомобільної траси.

Скельна брила, за словами місцевих жителів, обрушилася внаслідок підточки грунту проливними дощами, що йдуть вже кілька днів. Завдяки щасливому випадку, ніхто не постраждав, тому що в момент падіння скелі по дорозі автомобілі не проїжджали, а потім рух було перекрито.

Відзначимо, що дорога, що веде у бік Північної Осетії, проходить через недавно знову відкрилася російський контрольно-пропускний пункт "Верхній Ларс".