ua en ru

У Греції поліція заарештувала лідера ультраправої партії "Золота зоря"

Поліція Греції заарештувала лідера ультраправої партії "Золота зоря" Нікоса Міхалоліакоса і одного з депутатів від цієї партії.

Поліція Греції заарештувала лідера ультраправої партії "Золота зоря" Нікоса Міхалоліакоса (на фото) і одного з депутатів від цієї партії, передає агентство Reuters.

"Генеральний секретар і один депутат від партії "Золота зоря" були арештовані незадовго після того, як були видані ордери", - говориться в повідомленні, переданому поліцією журналістам.

Арешт політичних діячів пов'язаний з вбивством 34-річного репера, активіста антифашистського руху Павлоса Фіссаса, здійсненим 18 вересня. Розправа з антифашистом викликала масове обурення жителів і вивела на вулиці столиці тисячі людей.

У вбивстві антифашиста зізнався прихильник "Золотої зорі", він арештований. Після серії обшуків в штаб-квартирі "Золотої зорі" правоохоронні органи Греції заарештували також поліцейського, що працював охоронцем у депутата від неонацистської партії.

Нагадаємо, згідно з результатами парламентських виборів 2012 р., "Нова демократія"получила 29,65% голосів і 129 місць в парламенті. У ліворадікального блоку СІРІЗА - 26,9% голосів і 71 місце в парламенті. Лівоцентристська партія ПАСОК отримала 12,28% і 33 місця в парламенті, "Незалежні греки" - 7,51% і 20 місць, "Золота зоря" - 6,92% і 18 місць, "Демократичні ліві" - 6,25% і 17 місць, Комуністична партія Греції - 4,5% і 12 місць.

У липні 2012 р. в Греції відбулося голосування щодо довіри уряду. За вотум недовір'я проголосувало 121 парламентарій з опозиційних партій СІРІЗА, "Незалежні греки", "Золота зоря" і комуністів. Проте в цілому уряд Антоніса Самараса заручився підтримкою парламенту.