ua en ru

У ГПУ Ю.Тимошенко протягом 6 годин допитували по справі коштів Кіотського протоколу

Лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко допитували протягом 6 годин виключно по справі коштів Кіотського протоколу. Про це вона заявила журналістам по завершенні допиту в головному слідчому відділі Генеральної прокуратури України (ГПУ), передає кореспондент РБК-Україна.

Ю.Тимошенко заявила, що сьогодні допит був незаконним, бо проводився без адвоката, який не зміг взяти участь через зайнятість в інших справах.

За словам лідера "Батьківщини", їй намагалися пред'явити нові звинувачення по справі виплати пенсії за кошти Кіотського протоколу.
"Мій злочин полягає тільки в тому, що я виплатила людям пенсії з єдиного казначейського рахунку", - заявила Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, 22 квітня ц.р. Президент України Віктор Янукович звинуватив уряд Ю.Тимошенко у нецільовому використанні коштів, виділених України за Кіотським угодою. Він припустив, що кошти, отримані України за Кіотським протоколом, використані не за призначенням. "Вони розкрадені. І нас ще ця ганьба чекає", - сказав В. Янукович. ГПУ 28 квітня 2010 порушила кримінальну справу щодо службових осіб Кабінету міністрів України за фактами порушень за ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу України (ККУ) та ч. 2 ст. 364 ККУ.

Як повідомлялося, в березні 2009 р. Україна домовилася про продаж Японії 30 млн одиниць встановленої кількості викидів парникових газів. У квітні 2009 р. екс-прем'єр-міністр Ю.Тимошенко заявила про залучення України 3 млрд грн від цього продажу.