ua en ru

До Держдуми РФ внесено законопроект про "день ввічливих людей"

Депутат від "Справедливої Росія" вніс у Державну думу Російської Федерації поправки, які встановлюють нову пам'ятну дату Росії "7 жовтня - День ввічливих людей" в честь "зелених чоловічків" в Криму.

Депутат від "Справедливої Росія" вніс у Державну думу Російської Федерації поправки, які встановлюють нову пам'ятну дату Росії "7 жовтня - День ввічливих людей" в честь "зелених чоловічків" в Криму.
За його словами, ініціатива виникла "після численних звернень громадян із вдячністю на адресу "ввічливих людей", які зіграли ключову роль в історичних подіях Кримської весни 2014 року". "Жителі Кримського півострова досі згадують "тихий подвиг" людей в масках. Весь світ бачив тільки їхні очі - добрі, спокійні і трохи задумливі. Погляд у них був сильним і впевненим, зазвичай такий погляд притаманний людям, які чітко знають, що за ними правда. Тому у кримчан не було страху, який зазвичай відчувають люди при вигляді людини з зброєю, вони не злякалися правди. "Ввічливі люди" несли з собою мир. Вони викликали у громадян впевненість і відчуття захищеності", - пояснює важливість свята депутат.

Депутат також запропонував відзначати свято в день народження Путіна. "День, який буде символізувати відродження єдності нашого народу з загальною історією, продиктоване симпатіями росіян до політичної фігури лідера сучасної Росії Володимира Путіна як уособлення "чемної людини". Впевнені, що нова пам'ятна дата "День ввічливих людей" стане ще одним вектором збереження і розширення російського світу, сприятиме вихованню у підростаючого покоління духу патріотизму", - вважає депутат.

Нагадаємо, в кінці лютого 2014 р. на території Криму з'явилися військові без розпізнавальних знаків, яких в Україні прозвали "зеленими чоловічками". Спочатку російські власті відмовлялися визнавати, що це військові РФ, проте 17 квітня в ході "прямої лінії" Президент Росії Володимир Путін вперше заявив, що "зелені чоловічки" були російськими військовослужбовцями, які "забезпечували безпеку" напередодні так званого "референдуму". У Росії їх продовжують називати "ввічливими людьми". Раніше повідомлялося, що в Держдумі планують внести відповідну поправку про заснування нового свята.