ua en ru

У держбюджеті-2013 на здешевлення вартості іпотечних кредитів передбачено 300 млн грн

У держбюджеті-2013 для реалізації механізму здешевлення вартості іпотечних кредитів в держбюджеті будуть передбачені кошти в сумі 300 млн грн, що дозволить виконати зобов'язання держави по договорах компенсації, укладених в поточному році, і забезпечити подальший розвиток цієї програми наступного року. Про це на прес-конференції заявив голова правління Держфонду сприяння молодіжному і житловому будівництву Леонід Рисухін, передає кореспондент РБК-Україна.

Також у держбюджеті-2013 буде передбачено 80 млн грн на фінансування програми пільгового довгострокового молодіжного житлового кредитування, що на третину більше, ніж в 2012 р. "В державному бюджеті на фінансування програми пільгового довгострокового молодіжного кредитування в 2013 р. передбачено 80 млн грн, що на третину більше, ніж у поточному році. На 40 млн грн передбачено збільшення статутного капіталу фонду і очікується, що в місцевих бюджетах так само буде передбачено збільшення коштів для реалізації програми забезпечення молоді житлом", - сказав Рисухін.

Також Рісухин відзначив, що в 2013 р. на програму "Доступне житло" буде передбачено 50 млн грн.

Читайте також: Мінрегіон по підсумках І кв. 2013 р. проситиме збільшити фінансування програми доступного житла майже в 4 рази - до 196 млн грн