ua en ru

У Німеччині в серпні 2013 р. темпи інфляції уповільнилися на 1,6%

У Німеччині рівень споживчих цін, гармонізованих євростандартів, піднявся в серпні 2013 р. на 1,6% в річному вираженні після липневого збільшення на 1,9%. Про це свідчать дані Федерального статистичного управління Destatis, повідомляє "Росія 24".

Однак ціни не змінилися в порівнянні з липнем. Варто відзначити, що дані співпали з прогнозами експертів, опитаних агентством Bloomberg.

Економіка Німеччини зросла за підсумками II кварталу на 0,7% в квартальному вираженні. У річному вираженні внутрішній валовий продукт найбільшої економіки в Європі виріс на 0,5%.

Більшість економістів очікують, що німецька економіка цього року зросте на 0,5%. Згідно з прогнозом МВФ, ВВП Німеччини збільшиться на 1,3% в наступному році на тлі спаду рівня безробіття та поступового відновлення економіки в країнах єврозони.

У той же час Бундесбанк очікує, що економіка Німеччини виросте на 0,3% в 2013 р., а в 2014 р. темпи зростання значно прискоряться і складуть 1,5%.

Зазначимо, раніше Федеральна статистична служба Німеччині повідомляла, що, за попередніми даними, інфляція в країні в серпні 2013 р. в річному численні склала 1,5%.