ua en ru

У Німеччині підпалили редакцію газети, яка передрукувала карикатури Charlie Hebdo

У Німеччині підпалили редакцію газети, яка передрукувала карикатури Charlie Hebdo Джерело фото:Reuters

Невідомі в Гамбурзі підпалили редакцію газети Hamburger Morgenpost, яка передрукувала карикатури французької сатиричної газети Charlie Hebdo, повідомляє агентство AFP.

Як наголошується, ніхто не постраждав. Поліція затримала двох підозрюваних у нападі на редакцію. Раніше спецслужби США повідомили, що мають дані про підготовку нових терористичних атак в Європі.

Мова йде про гамбурзькій газеті Hamburger Morgenpost. Редакція повідомила про підпал в своєму будинку. "Невідомі, імовірно, трохи пізніше 2 годин ночі закинули в будівлю редакції запальну суміш з заднього двору. Деякі документи згоріли, люди не постраждали", - зазначає видання.

За фактом злочину розпочато розслідування, поліція затримала двох підозрюваних у нападі на редакцію. Причини злочину поки не ясні. Невідомо також, чи пов'язаний напад з карикатурами, які Hamburger Morgenpost передрукувала в знак солідарності з працівниками французького тижневика Сharlie Hebdo.

У суботу екс-глава розвідки Міноборони США генерал-лейтенант Майкл Флінн розповів виданню Bild, що спецслужби мають у своєму розпорядженні даними про підготовку нових терористичних атак в Європі.

Флінн пояснив, що пару місяців тому фахівці Агентства національної безпеки США зламали зашифровану листування лідерів "Ісламської держави" і з'ясували, що на території Європи вже знаходяться кілька груп терористів, проникли туди під виглядом біженців.

Раніше один з лідерів єменської "Аль-Каїди" Харіс аль-Надхари пригрозив Франції новими терактами. Запис його промови з'явилася на Youtube через кілька годин після ліквідації нальотчиків на французьку газету. Аль-Надхари вимагає "припинити агресію проти мусульман".

Як повідомляв РБК, серія сатиричних карикатур на пророка Мухаммеда, опублікована французькою газетою, спричинила за собою низку терактів в Парижі.

7 січня було скоєно напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo у центрі Парижа. В результаті атаки загинули 12 осіб, більшість з яких - співробітники Charlie Hebdo. Нападники відкрили вогонь по людям в редакції і правоохоронцям під крики "Аллах акбар" і "Ми помстилися за пророка", після чого зникли з місця злочину. Згодом поліції вдалося ліквідувати двох нападників, братів Саїда і Шерифа Куаши в ході спецоперації в місті Даммартен-ан-Гоель, в 50 кілометрах від Парижа.

8 січня невідомий застрелив у Парижі жінку-поліцейського, а потім ще один злочинець, Амеди Кулібалі, захопив заручників у паризькому кошерному супермаркеті. Він заявив, що зробив це на знак підтримки братів Куаши, зажадавши, щоб поліція залишила їх у спокої. Ще до початку штурму Кулібалі вбив чотирьох відвідувачів магазину. В результаті операції Кулібалі був ліквідований, 15 заручників звільнено.