ua en ru

У Німеччині планують обмежити допуск у будівлю парламенту країни

Через небезпеку вчинення терактів число власників пропусків у будівлю, де проходять засідання парламенту Німеччини - бундестагу, найближчим часом буде обмежено. В даний час до Рейхстагу можуть безперешкодно - без контролю сумок та верхнього одягу - проходити майже 23 тис. осіб, повідомила 27 грудня німецька газета Berliner Morgenpost з посиланням на конфіденційний документ бундестагу.

Близько 18 400 осіб мають персональними пропусками. У їх числі - сотні практикантів і позаштатних співробітників. Власниками ще 4500 пропусків у бундестаг є журналісти. З січня 2011 р. передбачається поступово зменшити це коло осіб, передає Deutsche Welle.

Заявки на продовження терміну дії пропуску тепер будуть розглядатися за більш суворим критеріям. За словами заступника голови бундестагу Вольфганга Тірзе, необхідно терміново вжити заходів, щоб змінити ситуацію. "Володіння перепусткою у бундестаг стало для деяких питанням честі, навіть для тих, кому по роботі доводиться бувати тут один або два рази на рік", - заявив він.

Відвідувачі, які бувають у Рейхстазі лише час від часу, повинні будуть щоразу подавати відповідну заявку. "Така практика існує в багатьох організаціях і фірмах, чому це неможливо в бундестазі?", - Цитує слова видання.